De locaties waar wij woningen en appartementen verkopen

Costa Blanca

 

De Costa Blanca ligt aan de zuidoost kust van Spanje en maakt onderdeel uit van de Comunidad Valenciana. Het strekt zich uit tussen Denia in het Noorden en Pilar de la Horadada in het zuiden over een totale kustlengte van 244 km.

Het is een kuststreek met prachtige, goudkleurige stranden en beschutte baaien. De Costa Blanca heeft haar naam niet te danken aan de beroemde stranden, maar aan de wit bloeiende bomen. De witte zandstranden, afgewisseld met steil uit zee oprijzende rotsen, maken de kustlijn tot een bloeiend geheel.

De Costa Blanca heeft een microklimaat. In de zomermaanden is het gemiddeld 25 graden Celsius en in de wintermaanden is dat gemiddeld 10 graden Celsius. De zon schijnt er overvloedig aan de Costa Blanca met jaarlijks meer dan 300 zonnige dagen per jaar en er is een lage luchtvochtigheid. De meeste neerslag valt in de lente en in de winter. In de winter in de berggebieden boven de 1500 meter zelfs in de vorm van sneeuw.

Bekende plaatsen: Denia, Javea, MorairaCalpe, Altea, Benidorm, Villajoyosa, El Campello,  Alicante, Santa PolaGuardamar, TorreviejaMurcia.

Door dit prachtige klimaat met zachte winters en een lage vochtigheidsgraad van de lucht, is de Costa Blanca bij uitstek geschikt voor mensen met gewrichtsproblemen, reuma en andere aandoeningen. Door dit microklimaat en de zoutmeren in het zuiden van de Costa Blanca staat dit mooie stukje aarde op de lijst van de 10 gezondste plekken op aarde.

De Costa Blanca Noord is het gedeelte van de Costa Blanca ten noorden van Alicante. Herkenbaar door het bergachtige en groene landschap en prachtige baaien. In het noorden van de Costa Blanca zijn er meer villa’s en huizen te koop dan appartementen, met als uitzondering Benidorm met zijn wolkenkrabbers.

De Costa Blanca Zuid ligt ten zuiden van Alicante en strekt zich uit tot aan de provincie Murcia. Appartement kopen aan de Costa Blanca met zeezicht ? Dan heeft u hier ruime keuze.

Costa Calida

De afgelopen twee jaar kiezen ook veel mensen ervoor om een huis te kopen aan de Costa Cálida. De Costa Cálida is de kust van de provincie Murcia.

De trekpleister is vooral de Mar Menor, de zee welke is opgesplitst door La Manga del Mar Menor, een schiereiland met vele appartementen, hotels en restaurants. Uitergeschikt voor watersport.

De Costa Cálida is goed bereikbaar via het vliegveld van San Javier, echter als het vliegveld Covera geopend wordt zullen de bezoekersaantallen toenemen, waardoor ook de prijzen van huizen en appartementen zullen stijgen.

Het kopen van een appartement aan de Costa Cálida is dan ook interessant voor mensen die van hun rust houden, maar toch een goede investering willen doen op de lange termijn.

Costa Del Sol

De Costa del Sol is een 300 km lange gedeelte van de Spaanse kust aan de Middellandse Zee, de zuidkust van
de Spaanse landstreek 
Andalusië tussen Gibraltar en Almería.

De costa del Sol ligt in de Spaanse provincies MálagaCádiz en Granada.

Málaga is de belangrijkste stad aan de kust en vormt ook de scheiding tussen het toeristisch populaire westelijk deel met de bekende badplaatsen TorremolinosFuengirolaMarbellaMijasManilva en Estepona.